TrackingPoint، شرکتي مبدع در توليد سلاحهاي هوشمند مانند اسلحههايي با قابليت هدفگيري دقيق است که يک فرد آماتور را به يک تکتيرانداز حرفهاي مبدل ميکند.
اکنون اين شرکت در حال کار بر روي ShotView، سيستمي است که کاربر را از نگاه مستقيم به هدف بينياز ميکند. اين سيستم، ويدئويي زنده را به دستگاههاي وايفاي دار ميفرستند تا شخص بتواند با بهرهگيري از تبلت، گوشي و يا عينک هوشمند گوگل، همه زوايا را مورد بررسي قرار دهد و نهايتا تيراندازي دقيقي داشته باشد.
به نظر ميرسد با بهرهگيري از سلاحهايي اينچنيني، نبردهاي بشر وارد فاز جديدي خواهد شد.
بر اساس مطالعه اي جديد، دو زبانه بودن مغز را هشيار ميکند.
مطالعه دکتر «توماس بک» از مرکز «اپيدمولوژي شناختي و پيرشدن شناختي» دانشگاه ادينبورگ و همکارانش نشان ميدهد دوزبانهبودن حتي زماني که در بزرگسالي کسب ميشود، ممکن است به مغز در حال پيرشدن کمک کند.
با اين حال، دانشمندان هنوز مطمئن نيستند که آيا افرادي که پيشتر داراي ذهنهاي تيزي هستند بيشتر احتمال دارد دو زبانه شوند يا اين که آنها کارکردهاي شناختيشان را از طريق يادگيري زبانهاي جديد ارتقا ميبخشند.
جزئيات اين مطالعه در مجله Annals of Neurology منتشر شد.
شرکت اپل با پرداخت ۳ ميليارد دلار رسما توانست کمپاني بيتس آوديو را تحت تملک خود قرار دهد و البته گرانترين و بزرگترين خريد خود تا کنون را هم انجام دهد.
به گزارش فارس به نقل از فونآرنا تيم کوک مدير عامل اپل تاکيد کرد اپل هيچ گونه تغييري در ساختار بيتس نخواهد داد و حتي مديران پايه گذار بيتس نيز کماکان به فعاليتهاي خود ادامه خواهند داد.
وي همچنان گفت که اپل هچ گونه تصميم و برنامه اي براي تغيير نام تجاري بيتس نخواهد داشت و اين نام تجاري در ادامه روند حيات آن باز هم حفظ خواهد گشت. در نگاه اول شايد بتوان گفت که هدف اصلي خريد بيتس توسط اپل، آن هم با اين هزينه بسيار بالا ترکيب فناوري بيتس با محصولات اپلي خواهد بود.
بيتس آديو از سال 2008 که نخستين هدفونش را عرضه کرد به عنوان يک شرکت مستقل فعاليتش را آغاز کرده است. در راس اين شرکت خواننده معروف سبک رپ آمريکايي ها يعني Dr Dre وجود دارد که باعث شده طرفداراني از فوتباليست ها گرفته تا ستاره هاي سينما و موسيقي از مشتري هاي آن شوند. بيتس برند بزرگ و ثروتمندي است، اما با وجود محبوبيت آنچناني، ويژگي تکنولوژيک خلاقانه و خارق العادهاي ندارد که اپل عاجزانه به دنبال آن باشد. هدفونهاي بيتس از فلز ساخته شدهاند و اندازه بزرگي دارند و به اعتقاد بسياري بيش از حد گران است.
اگر اپل قصد داشت براي مثال با خريد بيتس کيفيت صداي هدفونهاي فعلياش را بهبود بخشد، ميتوانست با پرداخت مبلغ بسيار کمتر از آنچه براي بيتس متحمل شده، يکي از شرکت هاي صوتي کمتر شناخته شده را به تملک در آورد که از بيتس هم پيشرفتهتر و برايش سودمندتر باشد.
بيتس بلندگوهاي سيستم صوتي خانگي هم توليد مي کند، شايد اپل قصد دارد از اين قابليت بيتس در ساخت سيستم صوتي جديدي براي آيپدهايش استفاده کند؛ يا شايد اپل فکر توليد يک تلويزيون را در سر مي پروراند.
به گزارش «خبرگزاري دانشجو»؛ وايبر، نرم افزار پيامرسان موبايل جهت برقراري تماس و ارسال پيامک رايگان است که به جاي استفاده از سرويس اپراتور موبايل، از اتصال اينترنت براي برقراري تماس و ارسال پيامک استفاده ميکند. اين نرم افزار براي گوشيهاي هوشمند با سيستم عامل اندرويد، بلکبري، آي او اس، سيمبين، ويندوزفون، مايکروسافت ويندوز و مک او اس توليد شده است.
در اين نرمافزار براي برقراري تماس تلفني يا ارسال پيامک احتياج به هيچ شناسه يا پسوردي نداريد و فقط کافي است شماره شخص مورد نظر را وارد کنيد.
تعداد کاربران وايبر تاکنون
پيامرسان وايبر براي اولين بار در سال 2010 با همکاري شرکت اپل در گوشيهاي آيفون به منظور رقابت با اسکايپ کار خود را آغاز کرد و روز به روز بر تعداد مشترکان خود افزود.
براساس آمارهاي بهدست آمده تا انتهاي سال 2013 کاربران وايبر 175 ميليون نفر بودهاند و اين در حالي است که کاربران اين اپليکيشن در سپتامبر 2012 تنها 100 ميليون نفر بوده است که تنها در 3 ماه بعد يعني در ماه دسامبر اين تعداد به 140 ميليون نفر ميرسد.
براساس همين آمارها کاربران وايبر در روز حدود 10 ميليون مکالمه با ميانگين 2 ميليارد دقيقه انجام ميدهند و بيش از 6 ميليارد پيامک در ماه ارسال ميکنند.
ادامه مطلب...
روزي که باراک اوباما از آژانس امنيت ملي درخواست يک اسمارتفون کرد، براي کارمندان آن آژانس روز بسيار دشواري بود، زيرا هيچيک از آنها اعتماد چنداني به ايمني اسمارتفونها نداشتند.
براساس گزارش CNN، ريچارد ديکي جورج مدير بازنشسته NSA در مصاحبهاي با CNN درباره چگونگي ساخت بلکبري مشهور اوباما صحبت کردهاست. مسئوليت وي بازبيني الگوريتمهاي بلکبري و نوشتن و مهندسي دياگرامهايي براي اين گوشي بود.
سخنگوي NSA در پاسخ به درخواست اوباما براي داشتن يک اسمارتفون، آزمايشگاهي را برپا کرد و از دهها متخصص درخواست کرد براي چندين ماه روي بيماري بسيار پيچيده و پيشرفته جراحي و موشکافي انجام دهند: بلکبري آينده آقاي رئيسجمهور. هدف از اين موشکافيها تغيير بخشهاي داخلي اين گوشي بود تا کوچکترين تهديد احتمالي که ايمن بودن ارتباطات رئيسجمهور را زير سوال مي برد، کشف شوند.
ادامه مطلب...
رصد/ حالا موضوع رايانش ابري در دنيا مطرح است. ابزاري که بستهبندي بسيار شيک و عامه پسندي دارد. در اين روش، به جاي اينکه کاربر نرمافزارهاي کاربردي مورد نياز را روي رايانه شخصي خود نصب کند، از طريق هر رايانه متصل به شبکه، خدمات مورد نياز خود را از هر جاي دنيا که باشد، به صورت وب سرويس دريافت ميکند. اين استارت جهاني سازي و تملک دارايي افراد است که تمام دنياي شخصي افراد را خواهد بلعيد.
“جهاني شدن” يا “جهاني سازي” واژه اي است که تقريبا از دهه ۹۰ ميلادي در جوامع علمي و دانشگاهي مورد مطالعه و بررسي دقيق تري قرار گرفت. در قاعده جهاني سازي تصميم گيري دولت هاي قدرتمند باعث از بين رفتن استقلال کشورها مي شود که پايه و اساس اين تصميم گيري ها بر اساس داشتن اطلاعات و تحليل آن هاست. موضوعي که حالا مفهوم بيشتري يافته و آن اينکه هر کس دسترسي بيشتري به اطلاعات داشته باشد، قدرت انتخاب، تحليل و تصميم بهتري در دنيا دارد.
اينترنت، ابزار ديجيتال و شبکههاي اجتماعي نمونه کوچکي از جمعآوري اطلاعات مردم سراسر دنيا هستند. ابزاري که امروزه براي تغيير حکومتها و کنترل رفتار و تحرکات مردم مورد استفاده قرار ميگيرد. در دنياي جديد هر کشوري که نفوذ بيشتري داشته باشد، لاجرم اطلاعات بيشتري نصيب خود ميکند. موضوعي که ادوارد اسنودن از آن رمزگشايي کرد و نشان داد حتي روساي دولتهاي اروپايي نيز از اين طريق زير نظر هستند. اين مساله به قدري نگراني در دنيا ايجاد کرده که براي مثال روسيه به منظور جلوگيري از درز اطلاعات در نظر دارد تا ماشينهاي تايپ قديمي و کاغذ را در ادارات دولتي جايگزين کامپيوترها کند.
ادامه مطلب...
شايد تا به امروز تصور ميکرديد که فرقي نميکند که کارکترها فارسي باشند يا انگليسي، هر کارکتر يک فضاي مشخص را اشغال ميکند. احتمالاً متوجه شدهايد که محدوديت تعداد کارکترها در پيامکهاي فارسي تقريباً نصف کارکترها در پيامکهاي انگليسي است. حال اين پرسش مطرح ميشود که چرا کارکترهاي فارسي بيشتر از انگليسي فضا اشغال ميکنند؟
براي آزمايش اين موضوع يک فايل متني توسط نرمافزاري همچون Notepad ايجاد کنيد و در آن يک کارکتر انگليسي مانند a را وارد نماييد و فايل را سيو کنيد حجم اين فايل ۱ بايت خواهد بود. اين آزمايش را با يک کارکتر فارسي مانند «ب» تکرار کنيد؛ اين بار حجم فايل ۲ بايت خواهد بود. دليل اين موضوع چيست؟ چرا کارکترهاي فارسي فضاي بيشتري را نسبت به کارکترهاي انگليسي اشغال ميکنند؟
ادامه مطلب...
مدتها است که از کاستها قديمي براي ذخيره سازي اطلاعات استفاده نميشود، تا چند سال پيش بهترين راه براي ذخيره حجم انبوهي از اطلاعات همين کاستها بودند. اما کاستهاي مغناطيسي هنوز هم پر استفاده هستند. اين نوع از حافظهها براي ذخيره حجم بسيار بالاي اطلاعات بکار گرفته ميشوند. در همين راستا سوني يک کاست ۱۸۵ ترابايتي معرفي کرده که در حوزه خود بيرقيب است.
سازمانها و مراکزي که با اطلاعات سر و کار دارند براي تهيه نسخه پشتيبان از حجم بالاي اطلاعات به استفاده از کاستها روي ميآورند. سرعت بازيابي اطلاعات در اين کاستهاي مغناطيسي پايين است و دسترسي تصادفي به اطلاعات در آنها ميسر نيست. اين بدين معنا است که مثلا اگر بخواهيم به بخشي از اطلاعات که در نيمه کاست ضبط شده دسترسي داشته باشيد، بايد کل اطلاعات از ابتداي کاست تا آن بخش را بخوانيم تا به ديتاي مورد نظر خود برسيم. از اين رو اين نوع از حافظهها معمولا تنها براي تهيه بکآپ از حجم بالاي اطلاعات مورد استفاده قرار ميگيرند.
سوني اخيرا توانسته ظرفيت کاستها را به ۱۸.۵ گيگابايت در هر اينچ مربع برساند که نزديک به ۵ برابر بيشتر از حافظههاي کاست ساخت IBM در سال ۲۰۱۰ و ۷۴ برابر بيشتر از کاستهاي معمولي قبلي است.
به اين ترتيب در يک کاست به ابعاد کوچک قادر به ذخيره سازي ۱۸۵ ترابايت اطلاعات خواهيم بود. سوني هنوز اين فناوري را تجاري نکرده و آن را وارد بازار ننموده است، اما انتظار ميرود اين محصول در آينده نزديک توليد گردد و در ديتاسنترها مورد استفاده قرار گيرد.
تکنولوژي يکي از اصليترين ارکان جامعههاي مدرن است، جوامعي که با گذشت زمان سطح عمومي دانش در آنها بالا ميرود و تعريف سواد در آنها تغيير ميکند. چند سال پيش دانستن زبان انگليسي و آشنايي با نحوه کار با کامپيوترها بعنوان يک امتياز براي افراد محسوب ميشد درحاليکه در جامعه امروز ندانستن اين موضوعات کمسوادي است و دانستنشان از ملزومات موقعيت اجتماعي بهتر است.
تغيير سريع دنياي اطراف و ترکيب بيشتر و بيشتر دنياي واقعي با جهان صفر و يکها، برگ برنده آينده را به دست کساني ميدهد که افسار دنياي ديجيتال را به دست بگيرند. فارغ از رشته تحصيلي، کدنويسي ابزار قدرتمند نسل آينده است. ابزاري که ديگر نه تنها مختص نردهاي کامپيوتري نخواهد بود بلکه هر کسي بنا به مقتضات رشتهاش بايد از آن بهره ببرد. با استناد به اين واقعيت، کشورهاي توسعه يافته جهان در تلاش براي آموزش کدنويسي به سنين پايينتر هستند و دانشگاه را سالهاي استفاده از اين توانايي و نه يادگيري آن ميدانند.
ادامه مطلب...
"خودروي کوسه" طرحي متفاوت و جالب است که چندي پيش توانست در تعدادي از مسابقات جهاني به عنوان طرح برگزيده انتخاب شود. اين خودرو توسط فردي به نام "امين عينکيان" طراحي شده است و حالت خاص و اسم منحصر به فردش همه را به وجد مي آورد.
اين خودرو قصد دارد استفاده بهينه اي از نيروي روبروي خودرو کند. بدنه خودرو به گونه اي ساخته خواهد شد که در جلوي آن سوراخي بزرگ براي ورود هوا وجود دارد ولي اين هواي به جاي بلند کردن خودرو از روي زمين يا گرفتن سرعت آن، از پشت خودرو خارج شده و سرعت آن را افزايش مي دهد.
همانطور که از نام اين خودرو برمي آيد، ايده اصلي از روي حرکت کوسه گرفته شده است و البته قابليت حرکت درون آب را نيز براي خودروي "کوسه" ايجاد نموده. اين طرح قرار است در آينده خودرويي دو نفره براي گردشگران باشد تا از رانندگي کردن در آب هم لذت کافي را ببرند. روي زمين هم اين خودرو سرعتي مانند برق دارد و مي تواند رکوردهاي سرعت را جابه جا کند.
<< | >> |
آيا تا کنون از خود پرسيده ايد هنگامي که آنلاين هستيد، چه ميزان اطلاعات درباره شما روي اينترنت قابل دسترسي است؟ اگر به اين موضوع مي انديشيد که در کمال امنيت در پست سيستم خود نشسته و در حال وب گردي هستيد، کاملا در اشتباهيد. print نسخه قابل چاپ
به گزارش گروه "رسانههاي ديگر" خبرگزاري تسنيم، آيا تا کنون از خود پرسيده ايد هنگامي که آنلاين هستيد، چه ميزان اطلاعات درباره شما روي اينترنت قابل دسترسي است؟ اگر به اين موضوع مي انديشيد که در کمال امنيت در پست سيستم خود نشسته و در حال وب گردي هستيد، کاملا در اشتباهيد. بگذاريد به شما نشان دهيم چه اطلاعاتي از شما به سادگي در دسترس است.
شايد تا کنون بارها و بارها در خصوص زمينه هاي افشا شدن و سرقت اطلاعات در فضاي سايبري شنيده باشيد و هشدارهاي بسياري درباره نگهداري از اطلاعات بر اينترنت به شما داده شده باشد. برخي از کاربران اين هشدارها را جدي مي گيرند و برخي ديگر خير.
ادامه مطلب...
اگر چه بسياري از مرورگرها قابليتي براي مقابله با ردگيري فعاليت هاي کاربران از سوي وب سايت ها را در بر دارند، اما به تازگي افزونهاي نيز براي تکميل اين قابليت طراحي شده است.
با توجه به اينکه برخي وب سايتها و شرکتهاي تبليغاتي آنلاين ميتوانند امکانات مقابله با ردگيري مرورگرها را نيز دور بزنند و اطلاعات شخصي کاربران را بدون اجازه آنها جمع آوري کنند، بنياد Electronic Frontier در آمريکا افزونه اي را براي استفاده در مرورگرهاي کروم و فايرفاکس طراحي کرده که با تجزيه و تحليل سايت ها متوجه ماهيت فعاليت آنها شده و جلوي نقض حريم شخصي کاربران را مي گيرد.
در صورتي که سايتي فعاليت تبليغاتي مضر داشته باشد و دادههاي شخصي افراد را بدون رضايت و هشدار قبلي جمع آوري کند، اين افزونه جلوي فعاليت آن را ميگيرد. البته اين افزونه هرگز به طور خودکار آگهيها را بلوکه نميکند و تصميم گيري نهايي در اين مورد بر عهده کاربر است.
امکان تهيه ليست سفيد و سياه از سايتهاي سالم و مخرب، از جمله ديگر امکانات افزونه ياد شده است. اين افزونه کماکان در دست بررسي و آزمايش است و نسخه نهايي آن آماده نشده است.
John McAfee، موسس کمپاني مک آفي و آنتي ويروس معروف اين کمپاني، اعلام کرده که با ارائه نرم افزار گفتگوي اينترنتي Chadder قصد دارد تا محيطي ايمن و رمز نگاري شده براي کاربران در سطح اينترنت ايجاد کند و کسي نتواند پابرهنه به داخل گفتگوي آن ها بپرد! گفته مي شود Chadder به قدري ايمن است که حتي خود کمپاني سازنده هم نمي تواند پيغام ها را بخواند! Chadder حاصل همکاري کمپاني جان مک آفي با نام Future Tense يک استارت آپ به نام Etransfr است و در طراحي آن سعي شده تا سادگي استفاده و سبک بودن آن رعايت شود. Chadder از کليد رمزنگاري عمومي (Public Key) براي غير قابل خواندن کردن اطلاعات استفاده مي کند و پيچيدگي هاي انتقال استاندارد هاي رمز نگاري به همراه هر پيغام را ندارد. پيغام در نرم افزار رمز نگاري شده و پس از رسيدن به مقصد رمز گشايي مي شود. اين نرم افزار در حال حاضر براي اندرويد و ويندوز فون در دسترس است و قرار است و نسخه iOS ان نيز مراحل تست را پشت سر مي گذارد.
خوشبختانه براي داشتن اين برنامه نيازي نيست جاي دوري برويد، زيرا نسخه اندرويدي اين نرم افزار در بخش دانلود سايت سخت افزار قرار داده شده که از بخش پيوست همين مطلب مي توانيد آن را دانلود کنيد.
موضوع فيلترينگ در کشور ما از جمله مسايل داغي است که همچنان مخالفان و موافقان دو آتشه دارد. با آغاز به کار دولت يازدهم اما گويي پديده فيلترينگ و شيوه اجراي آن وارد مرحله جديدي شده است.
به هر تقدير دولتيها در اقدامي هماهنگ هر کدام صفحهاي در شبکههاي اجتماعي فيلتر شده ايجاد کردند و از آن طريق به اطلاعرساني، پاسخ و دريافت نظرات بخشي از کاربران حاضر در اين محيط پرداختند. اين موضوع حساسيتهاي طرف مقابل را نيز افزايش داد. به اين ترتيب موج جديدي از فيلترينگ و سختگيريها آغاز شد.
کار به جايي رسيد که رييس پليس کشور نيز از مسوولان حاضر در سايتهاي فيلتر شده (نقل به مضمون) خواست تا به گونهاي رفتار نکنند که براي مردم سوال ايجاد شود که آيا خود مسوولان که بايد الگو باشند به قوانين احترام نگذاشته و آنها را ميشکنند.
خارج از موضوع اختلاف نظر مسوولان دولتي با مسوولان قضايي و مجلسي در خصوص فيلترينگ و روشهاي اجراي آن، اين روزها شاهد يک مقوله جالب ديگر نيز در کشور هستيم و آن ازدياد قابل ملاحظه سايتهاي شناسنامهدار فروش فيلترشکن و VPN است.
جريان عرضه فيلترشکنها تاکنون سوژه گزارش رسانههاي زيادي شده که با تعجب چگونگي و چرايي فعاليت اين قبيل سايتها را زير سوال بردهاند.
به هر حال خوب يا بد ما در کشور و در شرايطي زندگي ميکنيم که هم به موجب قانون فيلتر ميکنيم و هم بنا بر دلايل بيپاسخي فيلترشکن ميفروشيم. لذا گويي در اين ميان سودهاي کلاني قرار است به جيب برخي اشخاص و شرکتها سرازير شود که با فروش فيلترشکن و VPN به کاربران روزهاي خوشي را سپري ميکنند.
فعلا که هر سرويسي که در کشور فراگير شده و بنا بر مصالحي فيلتر ميشود، بخش ديگري از کاربران را به سمت آشنايي و استفاده از فيلترشکنها هدايت ميکند. از اين رو بايد ديد آيا مسوولان براي اين بخش از نتايج تصميمات خود يعني فيلتر کردن از يک سو و ايجاد بازار پرسود فروشندگان ابزار دور زدن قانون، تدابيري دارند يا نه؟
پس از آلودگي، Malware به SMS ها دسترسي پيدا مي کند و آنها را براي مخاطبان قرباني ارسال مي کند . از طريق Message سوالي مي فرستد مبني بر اينکه " آيا اين عکس متعلق به شماست؟" که حاوي يک لينک است و بلافاصله پس از اينکه مخاطب مي خواهد به سوال پاسخ دهد يک فايل مخرب دانلود و نصب مي شود و اطلاعات مخاطب را روي يک Remote Server آپلود مي کند، شماره تلفن را در يک سرويس ويژه SMS ثبت مي کند و نيز مي تواند تماس ها را بلاک کند.
به گزارش افتانا (پايگاه خبري امنيت فناوري اطلاعات)، تداوم دسترسي بدون تبعيض و برابر به اينترنت دغدغه مهم ديگري بود که در بين شرکتکنندگان در اين کنفرانس در مورد آينده جهان مجازي وجود داشت. هدف اصلي حضار آن بود که راههاي مشترکي براي تضمين آينده اينترنت بيابند.
در جريان برگزاري اين کنفرانس که با حضور سياستمداران، دانشگاهيان، صاحبان مشاغل و چهرههاي برجسته دنياي فناوري مانند تيم برنرزلي همراه شد، نحوه صحيح مديريت اينترنت با توجه به افشاي برنامههاي جاسوسي خطرناکي همچون پريسم نيز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
عده زيادي از شرکتکنندگان در اين کنفرانس تصريح کردند اعتماد عمومي به اينترنت به علت افشاي جاسوسيهاي دولت آمريکا تضعيف شده و اقداماتي از اين دست بايد متوقف شود. آنان از دولتهاي جهان خواستند تا براي حفظ حريم شخصي شهروندان خود در فضاي مجازي بيشتر تلاش کنند.
افزايش همکاري براي مقابله با جرائم سايبري و تهديدات موجود در فضاي ديجيتال ميان دولتها، بخش خصوصي، جامعه مدني، دانشگاهيان و شرکتهاي فناوري نيز مورد تاکيد حضار قرار گرفت.
اينترنت مانند مزرعهاي براي پرورش کلاهبرداران سايبري است. کلاهبرداراني که تلاش ميکنند در اين فضا به اطلاعات شخصي ديگران دست پيدا کنند تا از اين راه با اخاذي از قربانيان و يا سرقت اطلاعات حساب بانکي آنها پول هنگفتي به جيب بزنند.
جلوگيري از ورود کلاهبردارن به حريمخصوصي و درز اطلاعات شخصي کار آن چنان دشواري نيست بلکه با داشتن اطلاعات و کسب آگاهي به راحتي ميتوان از دام آنها در امان ماند. اما بايد مراقب باشيد چون آنها با ترفندهاي مختلف سعي ميکنند تا شما را با ارسال يک پيام جعلي وسوسه کرده و به دام اندازند.
اينترنت مانند مزرعهاي براي پرورش کلاهبرداران سايبري است. کلاهبرداراني که تلاش ميکنند در اين فضا به اطلاعات شخصي ديگران دست پيدا کنند تا از اين راه با اخاذي از قربانيان و يا سرقت اطلاعات حساب بانکي آنها پول هنگفتي به جيب بزنند که آنها براي کلاهبرداري اغلب به وسيله حملات فيشينگ در ايميلها يا شبکههاي اجتماعي و يا سايتهاي مخرب دست به اين کار ميزنند.
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
به گزارش شماران سيستم، بر خلاف مباحثهها و جدلهاي صورت گرفته در اين زمينه، گوگل تاکنون هيچ تغييري در قوانين مربوط به حفظ و نگهداري از اطلاعات شخصي کاربران ايجاد نکرده بود.
اما نگراني به وجود آمده اين است که شرکت گوگل با وضع قوانين جديد هماکنون ميتواند پستهاي الکترونيکي کاربران را بخواند و آنها را با اهداف مختلف اسکن کند.
اين شرکت اينترنتي در بخش مربوط به توضيح قوانين و مقررات حريم شخصي کاربران اعلام کرد که مشترکان آن موافقند تمام اطلاعات شخصيشان که از طريق سرويسهاي گوگل دريافت يا به اشتراک گذاشته ميشود، در اختيار اين شرکت قرار گيرد.
اين نخستين باري است که از نوامبر گذشته تاکنون بخش ياد شده در شرکت گوگل بهروز ميشود و در آن به طور صريح گفته شده است که اين شرکت بزرگ اينترنتي اجازه دارد ايميلهاي کاربران خود را بخواند.
در اين بخش گفته شده است: «زماني که وارد حساب کاربري خود ميشويد و از طريق سرويسهاي مختلف گوگل محتواي مورد نظر خود را ذخيره، ارسال يا دريافت ميکنيد، شما براي گوگل و شرکاي آن يک مجوز جهاني صادر ميکنيد تا از اطلاعات شما استفاده کند، آن را ويرايش کند، با آن کارهاي مورد نظر خود را انجام دهد و آن را در سرويسهاي خود مورد استفاده قرار دهد.»
در ادامه اين متن آمده است: «ورود شما به حساب کاربري شخصي و استفاده از خدمات گوگل به اين معنا است که اين شرکت ميتواند انواع اطلاعات شما از محتواي خصوصي در ارتباطات شخصي گرفته تا اطلاعات عمومي و مربوط به شبکههاي اجتماعي را مورد استفاده قرار دهد. استفاده از اين اطلاعات با اهداف محدود صورت ميگيرد و براي ارتقاء خدمات گوگل به کار گرفته ميشود.»
البته بايد توجه داشت که اين اتفاق جديدي نيست و اين مجوزها از نوامبر گذشته براي گوگل صادر شد.
اما اين شرکت هماکنون به طور کاملا صريح اعلام کرده است که ايميلهاي مشترکان خود را ميخواند.